Scholing tijdens APPA

Voor veel ambtsdragers geldt dat zij tijdens hun bestuursperiode niet of nauwelijks (kunnen) investeren in persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Vanuit meerdere invalshoeken is dit jammer en eigenlijk ook onverstandig. Als je blijft investeren in jezelf en je inzetbaarheid, door competentie ontwikkeling en/of kennis uitbreiding, investeer je ook in de organisatie waar je voor werkt en in je eigen toekomst. Wij hebben dat al eens vaker aangestipt. 

Het is ook één van de redenen dat LoopbaanNaPolitiek een eigen Post HBO leergang ‘Persoonlijk Leiderschap & Loopbaan voor Ambtsdragers heeft ontwikkeld. Zo kunnen onze kandidaten zich na hun ambtsperiode weer ontwikkelen en groeien en zo hun inzetbaarheid een boost geven.

Daarnaast is er tijdens de APPA periode ruimte voor externe scholing. Het ministerie van BZK heeft recent de scholing paragraaf van de APPA regeling opnieuw en duidelijkere vorm gegeven. De circulaire ‘Scholing tijdens APPA’ is op 5 februari 2021 gepubliceerd.

De belangrijkste verschillen met de bestaande situatie en ingrediënten van deze aangescherpte scholingsregeling zijn;

  • – Er moet een goede onderbouwing (nut en noodzaak) op schrift gesteld worden door gewezen ambtsdrager en zijn of haar re-integratiebureau om een positieve beoordeling te krijgen. Die beoordeling moet van de uitvoeringsinstelling komen; APG, Proambt, Visma.
  • – In het verlengde daarvan mag de scholing niet als vrijblijvend gezien worden. Hiervoor moet gewezen ambtsdrager tekenen voor de kosten van de opleiding. Wanneer die niet afgerond wordt, moet het bedrag terug betaald worden. 
  • – Reis- & verblijfkosten benodigd voor het volgen van de opleiding kunnen in de aanvraag meegenomen worden.

Wilt u meer weten over de APPA regeling, de nieuwe circulaire ‘Scholing tijdens APPA’ of onze Post HBO leergang, neem dan contact op met Willem Ginjaar, 06-48460005 of via willem.ginjaar@loopbaannapolitiek.nl

5 2 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??