Flexwethouder: niks vast, niks zeker
Het beroep met de hoogste doorstroomsnelheid, flexwethouder. Om de vier jaar verkiezingen. Gemiddeld verlaat dan één op de drie wethouders het zogenaamde pluche. Maar ook in de tussenliggende jaren vertrekt gemiddeld één op de drie wethouders. Dus eigenlijk verliezen twee op de drie wethouders hun functie in een periode van vier jaar! Niks vaste baan. Niks zekerheid. De term flexwethouder is dan toch niet zo verkeerd gekozen.
De vertrekker
Wie van de drie ben jij deze maand? De nieuwkomer? De blijver? Of de vertrekker? En wat brengt je dat de komende jaren? Vanuit LoopbaanNaPolitiek richten we ons op de marktwaarde van wethouders. Natuurlijk richten we ons op dit moment vooral op jou, als je vertrekker bent. Wij willen voorkomen dat je onnodig lang buiten het arbeidsproces blijft. Er mee voor zorgen dat je snel weer zaken oppakt waar je energie van krijgt. Dat is onze missie.
De blijver
Een nieuwe periode dient zich aan. Jouw ervaring zal de herstart waarschijnlijk makkelijker maken. Je bent echter ook een stap dichterbij je vertrek gekomen! Iets om over na te denken. Als LoopbaanNaPolitiek richten we ons de komende jaren ook op de blijver. Stap tijdens de rit eens buiten je comfort zone! Wat is je marktwaarde na een jarenlange loopbaan als Wethouder? Zorg dat je voor een, al dan niet gepland, vertrek klaar bent voor nieuwe uitdagingen.
De nieuwkomer
Een weloverwogen beslissing? Erin gerold? Je hebt in ieder geval je verantwoordelijkheid genomen. Besef echter wel dat je terecht gekomen bent in de functie van flexwethouder. Houd daarom rekening met je marktwaarde. Oriënteer je met je scholing niet enkel op het verbeteren van je wethouders competenties. Je kunt je recht op bijscholing ook gebruiken om je marktwaarde buiten de politiek op orde te houden. Mocht je daarover vragen hebben neem dan gerust contact op.