Vrije keuze

Politici die in aanmerking komen voor een wachtgeldregeling op basis van de APPA regeling hebben rechten en plichten. Over de plicht, het verplicht solliciteren, wordt het meest gesproken en geschreven. Over het recht op loopbaanbegeleiding veel minder. Sterker het recht wordt vaak verkeerd weergegeven. Gemeenten en administratiekantoren die de APPA regeling financieel uitvoeren, wekken dan de indruk dat er verplicht gekozen moet worden voor een bureau dat door hen wordt aangewezen. Niets is minder waar. Er is recht op vrije bureaukeuze!

Geaccrediteerd bureau

Als het na vertrek van een Tweede Kamerlid, Wethouder, Gedeputeerde, Burgemeester, Waterschapsbestuurder, Minister of Staatssecretaris niet vlot lukt om een nieuwe baan te vinden, wordt loopbaanbegeleiding verplicht. Als er geen keuze wordt gemaakt voor een bureau dan zal een bureau worden toegewezen.
Voor het zover is, heeft men echter de in de wet vastgelegde mogelijkheid om te kiezen uit een geaccrediteerd bureau. Dat zijn er in Nederland niet zoveel, maar meer dan de 1 à 2 die nu door gemeente of administratiekantoor worden voorgesteld. ‘Als je kijkt naar de formuleringen dan is het een klein wonder dat er nog zoveel vertrekkende politiek bestuurders voor LoopbaanNaPolitiek kiezen!’ stelt Rendert Algra, senior partner bij Doornbosch LoopbaanNaPolitiek. ‘Er wordt zelfs in brieven aan oud politiek bestuurders rechtstreeks gewezen op de uitkering die anders in gevaar kan komen.

Objectievere informatievoorziening

LoopbaanNaPolitiek gaat de kwestie in eerste instantie aankaarten bij de grotere administratiekantoren en pleiten voor een objectievere informatievoorziening. De markt van loopbaanbegeleiding is een vrije markt. Vertrekkende politici hebben recht op de beste begeleiding. Begeleiding die ze zelf mogen kiezen. LoopbaanNaPolitiek gaat graag de strijd aan met andere bureaus. Voor een goed vergelijkingsproces is objectieve berichtgeving wel zo eerlijk. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat we ons positief onderscheiden, zodat dan nog meer vertrekkende politiek bestuurders voor LoopbaanNaPolitiek gaan kiezen!’ stelt Algra. ‘Onze resultaten spreken voor zich

– See more at: https://www.loopbaannapolitiek.nl/vrije-keuze.php#sthash.qIWPd4Ch.dpuf

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??