Gruttoland

18 maart 2022 – door Rendert Algra

Voorjaarsbijeenkomst in Gruttoland

De voorjaarsbijeenkomst van LoopbaanNaPolitiek, donderdagmiddag 24 maart 2022, is op een unieke locatie en op een bijzonder moment. De unieke locatie is Gruttoland. Al ruim 40 jaar boert boer Murk Nijdam nabij het dorp Wommels in Fryslân op de traditionele manier. Het heeft ervoor gezorgd dat weidevogels jaarlijks in grote getale terug blijven komen. Van de grutto, onze nationale vogel die zorgwekkend terugloopt in aantal, tref je dan rond de 3 broedende paren per hectare. Een ongekend groot aantal!

BIJZONDER MOMENT

Inmiddels zijn de eerste grutto’s van 2022 gearriveerd op Gruttoland. Op 25 maart opent Commissaris van de Koning, Arno Brok, Gruttoland. Op een bijzonder moment, de middag vóór de opening, houden wij onze voorjaarsbijeenkomst. Tussen de vogels. 

OPEN DAG GRUTTOLAND

Als jij op donderdagmiddag 24 maart middag niet kunt, (of te laat bent met aanmelden) dan kun je op de open dag, zaterdag 26 maart a.s. toch een bezoek brengen aan Gruttoland. Aanmelden kan via www.gruttoland.nl 
(Voor de LoopbaanNaPolitiek voorjaarsbijeenkomst zijn nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan via aanmeldingen@loopbaannapolitiek.nl)

AGRARISCH NATUURFONDS FRYSLÂN

scholekster bij Gruttoland

Meer weten over de stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân? Ga dan naar de website www.agrarischnatuurfondsfryslan.nl Of bekijk ons introductiefilmpje. Het bevat in vogelvlucht de activiteiten waar de stichting zich voor inzet. 

Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??