Veerkracht vergroten na vertrek als politicus

Veerkracht verdwenen na vertrek

‘Ineens was ik mijn energie en veerkracht kwijt. De adrenaline waar ik de laatste weken op functioneerde was helemaal op. Toen ben ik naar de huisarts gegaan. Hij stuurde me door naar een psycholoog. Die waarschuwde dat ik het niet moest onderschatten. Dat het dan zelfs kon overgaan in een depressie.’ 

Het voorgaande is de bijna letterlijke weergave van een gesprek dat ik vanmorgen had met een onlangs gestopte politiek bestuurder. Het stoppen was onbedoeld en onverwacht. Maar ja, zo werkt het in de politiek. Van de ene op de ander dag kan de wereld er totaal anders uitzien. En waar het dan op aankomt is veerkracht maar ook mensen om mee te praten. Je verhaal, je beleving een plek geven. 

Leven weer in balans brengen

Het is een onderschat onderdeel van loopbaanbegeleiding. Een extra argument om al in een vroeg stadium te beginnen. Het verlies van een baan is immers vergelijkbaar met het verlies van een dierbare. Je krijgt te maken met een rouwproces. Een alerte coach die dan voor je klaar staat en goed in staat is signalen op te pikken is  een welkome aanvulling. Loopbaanbegeleiding betekent niet trucjes leren voor het maken van een goede sollicitatiebrief. Het betekent structuur aanbrengen in de zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Maar ook wensen omzetten in realiseerbare doelen en toewerken naar focus om die doelen te bereiken. En daarnaast ook heel nadrukkelijk het vergroten van veerkracht. Je leven weer in een goede balans brengen. 

Vanuit LoopbaanNaPolitiek wensen we de 71 vertrokken Tweede Kamerleden alle veerkracht die ze nodig hebben. Met ons team van enthousiaste partners en coaches van LNP zijn we graag bereid jullie met raad en daad bij te staan. Schroom dus niet om ons te benaderen maar ga vrijblijvend een gesprek aan.

Bel 023 5767922, mail naar info@loopbaannapolitiek.nl of KLIK HIER voor meer informatie over de APPA-regeling 

0 0 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??