Terugkeer als wethouder? – Sandra van Rijkom

Terugkeer als wethouder een optie?

Is terugkeer als Wethouder na de verkiezingen voor jou een optie? Kies je zelf voor een andere loopbaan of ga je vol voor je herverkiezing? Het houdt deze zomermaanden veel wethouders bezig. De zomermaanden zijn immers in de politieke achtbaan een natuurlijk moment voor bezinning. Voor velen leidt die bezinning tot gevoelens van onrust. Zo ook voor Wethouder Sandra van Rijkom van de gemeente Wijdemeren.

Onrust

Sandra van Rijkom - terugkeer een optie?‘Begin dit jaar, ruim een jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen sloeg bij mij de onrust toe!’ geeft Sandra aan. ‘Ik ben lid van de PvdA en zag de slechte verkiezingsuitslag bij de landelijke verkiezingen aankomen. Bovendien speelt in de eigen gemeente een discussie over herindeling. Als Wethouder voor een Pvda-Groen Links combinatie ben ik rationeel gezien voorstander van een herindeling. De gemeente Wijdemeren is echt te klein om in de toekomst de taken goed aan te kunnen. Maar bij verkiezingen zal dit standpunt waarschijnlijk geen extra zetels opleveren. Emotie speelt dan vaak een grotere rol dan gezond verstand.’ Reden voor Sandra om zich al vroeg te bezinnen op haar toekomst. Ze werd via de gemeentesecretaris in contact gebracht met LoopbaanNaPolitiek en koos voor het loopbaanoriëntatieprogramma.

Loopbaanoriëntatie

‘Ik heb gekozen voor loopbaanoriëntatie via LoopbaanNaPolitiek. Ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan. Ruim 3 jaar Wethouder voor de kleine Pvda-Groen Links fractie lijkt kort. Maar in de raad hebben we slechts 2 zetels. Het is dus niet vanzelfsprekend dat we een wethouder leveren. Ik had geen raadservaring maar ben 3 jaar fractieassistent geweest. Politiek is leuk! Als Wethouder kun je echt zaken realiseren. Mijn achtergrond ligt in het onderwijs en bij arbeidsmarktbeleid. Onderwerpen die volop in beweging zijn. Bij mijn oriëntatie heb ik op dat vlak gekeken naar mijn mogelijkheden. Die zijn er voor mij genoeg. Mijn onrust heeft dan ook plaats gemaakt voor nieuwe energie!’

Nieuwe energie

‘Door de bewustwording dat er ook weer een loopbaan is na politiek ben ik veel zelfverzekerder geworden, is heb er nieuwe energie door gekregen. Ik heb het gevoel dat ik weer veel meer zelf de regie in handen heb gekregen en heb zin in het lijsttrekkerschap voor de Groen Links – PvdA combinatie in Wijdemeren. Ik ga graag nog een periode door als Wethouder, maar het is geen must. Er zijn nog genoeg mooie banen buiten de politiek. Banen die voor mij bereikbaar zijn en die ook voldoening zullen geven. Door mijn uitgebreide loopbaanoriëntatie ben ik startklaar als we straks niet meer mee mogen doen in het college. Startklaar voor een nieuwe loopbaan.

0 0 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??