Politiek ontmoet politiek – besturen is niet hetzelfde als besturen

Op een stralende dinsdag 13 september hield LoopbaanNaPolitiek de derde grote netwerkbijeenkomst van 2016, deze keer in Den Haag. Na de ontvangst met lunch in Perscentrum Nieuwspoort kregen de deelnemers een rondleiding over het Binnenhof en door de gebouwen van de Tweede Kamer. Hierin was te zien hoe er al volop gewerkt werd aan de voorbereidingen voor Prinsjesdag.

tweede-kamerIn de Tweede Kamer werd een kort bezoek gebracht aan het vragenuurtje, waar wij vanaf de publieke tribune zagen hoe een vraag over banken die bij klanten te hoge boeterentes in rekening brengen en een vraag over het bericht ‘Politie stopt met het oppakken en vervoeren van verwarde personen’ door resp. de Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, en de Minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, beantwoord werden.

Daarna keerde het gezelschap terug naar Nieuwspoort en werden nogmaals welkom geheten door Willem Ginjaar, senior partner van Doornbosch LoopbaanNaPolitiek.

Hij gaf het woord aan de heer Tof Thissen, algemeen directeur UWV WERKbedrijf. De heer Thissen is wethouder geweest in de gemeente Roermond.

De heer Thissen gaf een toelichting op zijn ervaringen als wethouder en benadrukte dat het van belang is, dat een wethouder, ook na zijn/haar afscheid bij de idealen blijft, die er vóór het wethouderschap waren.

img_2808Vervolgens gaf hij het woord aan Felicitas Crutzen, Partner van Doornbosch LoopbaanNaPolitiek, coach en toezichthouder. Zij is eveneens wethouder geweest. Zij gaf aan dat je als wethouder bij je ambitie moet blijven. Maar ook tijdens het wethouderschap moet je al nadenken over waar je naar toe wilt. Doornbosch LoopbaanNaPolitiek heeft hiervoor een zgn. Loopbaan APK ontwikkelt: het Actief Professioneel Kompas.

“The finish is just the beginning of a whole new race”.

Als laatste spreker kwam de heer Bas van der Velde, directeur Rijnconsult en Rieken & Oomen, een werving- en selectiebureau.

De heer Van der Velde benadrukte het belang van netwerken. Hij adviseerde om regelmatig je LinkedInprofiel bij te werken, zodat je gevonden kunt worden door een bureau. Je moet eigen verantwoordelijkheid nemen.

Wethouders denken na hun afscheid vaak aan een bestuurlijke functie. Hij geeft aan dat politiek bestuur niet hetzelfde is als bestuurlijke ervaring. Raden van Toezicht begroeten echter graag een wethouder in hun raad omdat een wethouder weet hoe het er (bijvoorbeeld binnen het sociaal domein) bij een gemeente aan toe gaat.

De boeiende middag werd afgesloten door Willem Ginjaar en hij nodigde de aanwezigen nu al uit voor de volgende bijeenkomst van Doornbosch LoopbaanNaPolitiek op 19 december aanstaande op de bovenste verdieping van het WTC gebouw in Rotterdam. Inschrijven kan op: info@loopbaannapolitiek.nl

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??