Oriënteren op mijn toekomst – Lydia Groot

Na 11 jaar in het openbaar bestuur vond ik het tijd om me eens te oriënteren op mijn toekomst en mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met Rendert Algra van LoopbaanNaPolitiek heb ik het hele traject doorlopen: wat heb ik in het verleden gedaan en wat zou ik (nog meer) willen doen?

Assessment belangrijk

Behalve gesprekken voeren kreeg ik ook ‘huiswerk’ mee, zoals het in kaart brengen van mijn netwerk en kritisch kijken naar mijn CV. Rendert gaf me goede tips en voor mij een gouden tip: wees niet te bescheiden! Ik moet bekennen dat ook ik ‘last‘ heb van een vaak voorkomende vrouwelijke tekortkoming, namelijk bescheiden zijn over je eigen verdiensten en je successen afzwakken.  Een belangrijk en vooral zinvol onderdeel vond ik het assessment. De uitslagen van dit assessment hebben mij op sommige onderdelen bevestigd, maar ook zeker nieuwe inzichten gegeven.

Meer mogelijkheden

Dankzij het LoopbaanNaPolitiek traject weet ik veel beter wat ik kan en dat er voor mij zeker meer mogelijkheden zijn, ondanks mijn leeftijd (58 jaar). Voor de komende jaren heb ik besloten me te blijven inzetten voor het openbaar bestuur. Ik ben inmiddels weer gekozen als lijsttrekker en hoop een mooie verkiezingsuitslag te behalen en daarmee weer een wethouderszetel te kunnen vervullen. Want werken met en voor inwoners is me op het lijf geschreven en dat is wat ik het liefste doe! Maar mocht dat niet lukken dan weet ik dat ik wel weer aan de slag kom, en in welke branche is mij ook duidelijk.

Aanrader!

Ik kan het iedere wethouder aanraden om in zee te gaan met LoopbaanNaPolitiek. Want het is goed om in jezelf te investeren én erachter te komen dat er ook een leven is ná de politiek!

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??