Meer successen laten zien!

10 maart 2024 – door Rendert Algra, senior partner LoopbaanNaPolitiek | fotograaf Merlijn Torensma

In gesprek met Lutz Jacobi

Lutz Jacobi was Tweede Kamerlid voor de PvdA in de periode 2006 – 2017. Na 11 jaar vond ze het genoeg. De hele week van huis, haar man alleen achterlatend. 

Inmiddels is Lutz 68 jaar en met pensioen. Nog steeds is ze energiek en strijdbaar. Ze komt graag op voor mensen die het minder hebben. Wat anderen van haar vinden maakt haar niets uit. 

Waarom keuze voor LoopbaanNaPolitiek?

Het was vooral de gun-factor voor oud-collega Tweede Kamerlid Rendert Algra. Hij nam samen met Roeland Doornbosch in 2012 het initiatief voor LoopbaanNaPolitiek. Ik had het voordeel dat ik het grootste deel van mijn loopbaan achter me had. Ik kon daardoor laten zien wat ik gepresteerd had. Zelf had ik daardoor al snel een nieuwe tijdelijke functie als directeur voor het kennis-en adviescentrum voor dier-plagen. Voor collega’s die weinig werkervaring hebben is het veel moeilijker om weer een passende functie te vinden.

Wat heb je aan LoopbaanNaPolitiek gehad?

Ik vond het wekelijkse overzicht van vacatures erg handig. Wat me echter het meest aansprak was de reflectie. Vooruitkijken naar mogelijkheden, kijken of het bij me paste en samen trajecten evalueren. 

Heeft jouw bekendheid als Kamerlid nog geholpen voor een nieuwe baan?

Het heeft eerder gezorgd voor nadelen dan voordelen. Ik ben uiteindelijk directeur van de Waddenvereniging geworden. Daar gaven ze aan dat ze vooral getwijfeld hadden door mijn bekendheid als prominent PvdA-lid. Bedrijven zien het vooral als afbreukrisico. Gelukkig heb ik tijdens mijn loopbaan laten zien dat ik goed ben in samenwerken. Dat heeft mij veel meer geholpen!

Wat kan LoopbaanNaPolitiek nog beter doen in de begeleiding?

‘Meer successen laten zien!’ LoopbaanNaPolitiek heeft veel Kamerleden begeleid naar nieuwe uitdagende functies. Dat mag je best wat meer laten zien.

4 1 vote
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??