LoopbaanNaPolitiek: Succesvol in het begeleiden van wethouders naar ander werk!

Waarom zijn wij succesvol in het begeleiden van wethouders naar ander werk?

Omdat wij geloven dat u als oud-wethouder iets te bieden heeft. U heeft namelijk een aantal belangrijke competenties ontwikkeld die u nodig had als bestuurder, te weten;

 • Leiderschap; inspireren met visie en lef, maar ook met sensitiviteit voor de omgeving.
 • Verbinden; betrokken, behulpzaam en toegankelijk zijn om bruggen te bouwen.
 • Netwerken; vanuit ambitie en zelfvertrouwen, open creatief en sociaal zijn.
 • Vernieuwen; met initiatieven komen, onafhankelijk denken en durven de gebaande paden te verlaten.

De vraag is hoe deze bestuursstijlen en competenties te vertalen zijn naar de reguliere arbeidsmarkt waar u geconfronteerd wordt met organisaties die zich niet altijd goed kunnen verplaatsen in uw werkzaamheden als wethouder.
Wij denken dat u ambitieus bent, doelen wilt stellen en bereiken. Dat u visie heeft hoe bepaalde zaken beter zouden kunnen. Dat u zich terdege bewust bent van uw omgeving en graag uw ideeën en leiderschap zou willen inzetten om het verschil te maken.

Hoe helpen wij u daarbij?

LoopbaanNaPolitiek heeft een groot netwerk, ingangen en vacatures in de volgende sectoren en functiegebieden, waarvan wij denken dat die passen bij wat u te bieden heeft:

 • Projectleider / Manager publiek domein, zorg, onderwijs, welzijn, ruimtelijke ordening of openbare ruimte of consultancy/zakelijke dienstverlening
 • Management functies bij of via interim organisaties
 • Belangenbehartiger
 • Toezichthouder of lid Raad van Advies (CTA)
 • Zelfstandig ondernemer

Om erachter te komen welke van deze (functie) gebieden voor u het meest interessant is, hebben wij een traject ontwikkeld dat op een aantal punten uniek is voor wethouders in Nederland, te weten;

 1. LoopbaanNaPolitiek biedt als enige een assessment in de vorm van een workshop voor Toezichthouder of Commissaris. Van daaruit krijgt u van ons een ingang in het grootste platform in Nederland voor toezichthouders en directeuren en kunt u bemiddeld worden als CTA (Commissaris, Toezichthouder of lid Raad van Advies).
 2. Wij bieden u als enige een volledig professioneel assessment met rapportage om uw competentieprofiel goed in kaart te brengen en dat u tevens nodig heeft bij inschrijving bij sommige interim bureaus.
 3. Wij hebben partnerships met verschillende organisaties in de arbeidsmarkt bemiddeling die ons van vacatures voorzien, zodat wij u als eerste daarvan op de hoogte kunnen stellen.
 4. Wij zoeken actief naar Expertiseplekken (interim werkervaringsplaatsen), zodat u uw ervaring en cv al weer met nieuwe werkzaamheden kunt uitbreiden.
 5. Wij begeleiden tientallen mensen per jaar succesvol in de opstartfase van een eigen bedrijf.
 6. Meeste van onze partners en coaches zijn zelf oud politici en doen aan actieve bemiddeling voor u in hun eigen netwerk.
 7. U hoeft niet te reizen voor uw afspraken, wij werken letterlijk door heel Nederland en hebben kantoor bij u in de buurt.
Meer weten?

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen? Neem contact op, we staan u graag te woord!

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??