Jelle Berens: ‘een roerig traject’

De partij van Jelle Berens besloot uit de coalitie te stappen nadat hij werd beschuldigd van het lekken van vertrouwelijke informatie. Daarmee werd Jelle de kortst zittende wethouder ooit.

JELLE BERENS – ‘Korte tijd na de gemeenteraadsverkiezingen en stevige onderhandelingen werd ik als nieuwkomer in de politiek benoemd als wethouder. In de media en in de gemeente was het erg roerig en de onderhandelingen verliepen niet soepel. In de gemeenteraad liepen de spanningen op.’
Kortst zittende wethouder ooit

‘Twee dagen na mijn benoeming werd ik op een speciale collegevergadering beschuldigd van het lekken van vertrouwelijke informatie, wat een ambtsmisdrijf is en besloot mijn partij uit de coalitie te stappen. Daarmee vestigde ik het record van kortst zittende wethouder ooit.’

Het kwaad was al geschied

‘Dit ging me niet in de koude kleren zitten. Alle media berichtten over dit feit; ik werd in éé dag beroemd en mijn verhaal was te volgen op televisie, radio, de kranten en de sociale media. Toen na enkele dagen bekend werd dat de beschuldiging onterecht was, heb ik zelf de media opgezocht om het recht te zetten. Maar het kwaad was geschied. Direct op straat, opdrachten voor mijn bedrijf plotseling terug naar nul. Wat moest ik hiermee doen?’

Loopbaan na Politiek

‘Enkele dagen later werd ik benaderd door Rendert Algra van Doornbosch Loopbaan na Politiek. Hij bood mij een traject aan om op zoek te gaan naar een nieuwe functie. Een strakke probleemanalyse en een goed plan voor de komende zes maanden. Mijn toegewezen coach, Felicitas Crutzen, wilde niet direct op zoek naar een nieuwe functie. Zij heeft mij afgeremd en een heel persoonlijk begeleidingstraject uitgezet.’

Nieuwe impuls

‘Door middel van een aantal gesprekken kreeg ik inzicht in mijn eigen loopbaanwensen, mijn kwaliteiten en valkuilen en leerde ik mijzelf doelen stellen. Dit was voor mij een nieuwe impuls om enkele malen te solliciteren, mijn LinkedIn-profiel eens stevig onder handen te nemen en verder te kijken. Elke stap werd voorzien van gerichte feedback wat een enorme stimulans was door te zetten.

Na een aantal sollicitatiegesprekken, die behoorlijk goed verliepen maar niet passend bleken, zijn we gaan kijken of ik mijn zakelijke netwerk kon benaderen. Na een meeting bij Deloitte onder leiding van Doornbosch over het netwerken in de praktijk, heb ik een aantal mensen benaderd om eens langs te mogen komen voor een “kop koffie”. En heb daarbij de duidelijke boodschap gegeven dat ik op zoek was naar een nieuwe functie. Op dat moment zie je de kracht van het netwerken. Een paar telefoontjes en nieuwe afspraken waren gemaakt. Met als resultaat een aantal nieuwe uitdagingen die ik heb opgepakt. Een bestuursfunctie bij een onderwijsorganisatie en een pittige uitdagende klus als interim-manager voor drie jaar op een school in ontwikkeling. Met uitzicht op meer.’
Natraject

‘Felicitas heeft mij op het juiste spoor gezet en gehouden en Doornbosch biedt nu nog professionele ontwikkelingsmogelijkheden door meetings, nascholingen en cursussen. Hierdoor blijf ik mijzelf door ontwikkelen en weet ik waar ik met vragen heen kan.
Als iemand geïnteresseerd is in mijn verhaal, mag zij of hij contact met me opnemen. Stuur een mail aan Jelle.berens@lijbrandt.nl of bel 06-814 95 643.’

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??