Je eerste kus kies je zelf!

Je eerste kus, of zoals u wilt, een relatie, kies je zelf! Intiem word je niet zomaar. Daar gaat een periode van aftasten aan vooraf. Het gaat om gevoelens. Gevoelens van vertrouwen. Het is belangrijk dat er een klik is. Het gaat om keuzes voor de toekomst. Eigen keuzes. Wat wil ik? Wat kan ik? Kan ik het allemaal zelf? Wat kunnen anderen daarbij betekenen? 

Relatie en loopbaan 

Wat dat betreft lijkt het krijgen van een relatie veel op het vervolgen van een loopbaan. Het betekent (opnieuw) investeren. Aan het einde van een politieke loopbaan sta je op een keerpunt in je leven. Net als in een relatie neem je zelf de beslissingen. Hoe ga je verder? Wat vind jij goed? Wat geeft jou energie? Geen gemakkelijke keuzes. Wie gaat daarbij jouw klankbord zijn? Jou helpen zaken te ordenen? Naar je te luisteren? Samen me jou zaken op een rij zetten? Je competenties in beeld brengen? Ontdekken en vaststellen waar jij energie van krijgt? 

Keuzevrijheid 

Als stoppende politieke ambtsdrager heb je recht op loopbaanbegeleiding. De keuze, met welk bureau en coach je verder wilt ligt helemaal bij jou! Het blijft dan ook verbazen dat gemeentelijke organisaties de keuzevrijheid van Wethouders en Burgemeesters vaak vergeten. Als we onze diensten aanbieden, bij het vertrek van een Wethouder of Burgemeester, krijgen we vaak bericht terug met de strekking: ‘Wij maken met tevredenheid gebruik van een ander bureau.’. Het is echter niet de afdeling P&O van een gemeente die voor vertrekkende bestuurders de keuze mag bepalen. Die keuze ligt helemaal bij de vertrekker zelf! Kwalijker is het als die keuzevrijheid wordt beknopt door het verstrekken van onjuiste informatie. Regelmatig zien we notities waarin wordt aangegeven: ‘Als u niet kiest voor het door ons aanbevolen bureau, dan kan uw uitkering in gevaar komen!’ Of: ‘Als u kiest voor het bureau LoopbaanNaPolitiek, is er mogelijk sprake van een eigen bijdrage in de kosten.’ Nonsens. Je kiest zelf je bureau, en bij ons ook nog eens zelf je coach! Er is geen sprake van kortingen op de uitkering en er zijn geen eigen bijdragen voor loopbaanbegeleiding! 

Correcte informatie 

Onjuiste informatie verspreiden. Het maakt mij kwaad. Als onafhankelijk bureau op het terrein van loopbaanbegeleiding moeten wij het hebben van correcte informatie. Juist de keuzevrijheid maakt dat kandidaten kiezen voor LoopbaanNaPolitiek. Net als bij andere bureaus, bij ons geen garanties voor een succesvolle vervolgloopbaan. Wel de garantie dat we er keihard aan werken. Graag gaan wij de vertrouwensrelatie aan met vertrekkende politici. Samen focussen op een vervolgloopbaan die energie geeft. Aan jou de keuze. Immers, net als bij die eerste kus, je kiest zelf!

 

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??