In gesprek met Trudy Veninga

In gesprek met Trudy Veninga 1“Politiek is boeiend en zinvol. Maar de dagelijkse praktijk is weerbarstig. De stukkenstroom is oneindig en het resultaat van je inspanningen is niet direct zichtbaar. Hoe houd je het leuk en overzichtelijk? Hoe houd je het vol?”

Raadslid, fractievoorzitter, wethouder en loco-burgemeester. Inderdaad, hoe houd je het vol. Na 14 intensieve jaren in de politiek hield het eind september 2016 dus even op voor Trudy. Ze moest stoppen als wethouder van Nieuwkoop. Voor iemand met het grenzeloze enthousiasme van Trudy was dat een lastig en vervelend moment.

Begin 2017 ging LoopbaanNaPolitiek zorgen voor de loopbaanbegeleiding van Trudy. Tijdens een uitrust- en herstelperiode werd er niet gelijk gefocust op het verkrijgen van een nieuwe baan, maar werd er vooral gekeken naar de opleidingen en verworven competenties van Trudy. Voor een enthousiaste persoon als Trudy, met een hoog werkethos en geen rem was dit een moeilijke periode. Zelf zegt ze daarover: “de onvoorwaardelijke steun en aanmoediging van mijn coach bij LoopbaanNaPolitiek maakten dat ik weer ging geloven dat ik dingen voor elkaar kan krijgen”. In 2017 en 2018 volgt ze (met goed gevolg!!) de post HBO-opleiding ‘train de trainer’ bij het NCOI.

Trudy was al vanaf 2004 actief met het trainen, coachen en begeleiden van politici. En nog steeds vindt ze politiek boeiend en zinvol! Voor politici is de stukkenstroom oneindig; en het resultaat van inspanningen niet direct zichtbaar. Voor publiek is het proces moeilijk te volgen en zijn besluiten soms onnavolgbaar. Hoe blijft het boeiende en zinvolle zichtbaar? Hoe houd je het leuk, overzichtelijk en transparant? Hoe houd je het vol?

Met dit alles in het achterhoofd werd het tijd om de kennis en ervaring van Trudy voor een groter en breder publiek toegankelijk te maken. Met De Politieke School wil ze raadsleden, fractievoorzitters, wethouders, bestuursleden van een politieke partij of organisaties, instellingen of verenigingen die vaak met politiek te maken hebben, helpen.

Volgens Trudy komt in De Politieke School alles samen: “Het helpt ons allemaal als raadsleden lol hebben en houden in dat vak. En er in groeien! Met liefde combineer ik daarom mijn jarenlange praktijkervaring in de lokale politiek met mijn professie als trainer in communicatieve vaardigheden. Daarmee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de kwaliteit politieke debat, aan respect voor het werk van lokale politici, en aan jouw communicatieve en politieke vaardigheden.”

Nieuwsgierig geworden?? Met De Politieke School vind je je weg op het politieke speelveld.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??