in gesprek met René van Diessen

Sinds maart 2018 werkt René van Diessen als partner en bestuurderscoach bij LoopbaanNaPolitiek. René is 66 jaar en woont met zijn vrouw Cécile in Tilburg. Samen hebben ze drie kinderen en 7 kleinkinderen. Cécile is lid van het db van het waterschap Brabantse Delta en directeur van het euregio jeugdorkest. 

Na zijn studie economie is René zijn carrière begonnen bij de AMRO-bank, daarna is hij via het wetenschappelijk bureau van de VVD, de Telderstichting, 15 jaar manager geweest van diverse brancheorganisaties. “En toen begon in 1995 mijn politiek carrière”, aldus René, die in 1995 voor de VVD wethouder (portefeuilles gezondheidszorg, onderwijs, sport, economische zaken, grondbedrijf, financiën en centrumontwikkeling) werd in Tilburg, maar “ik werd tevens lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant.Dat laatste heb ik tot 2003 gedaan”.

Na zijn vertrek als wethouder in 2002 werd René zelfstandig consultant. Hij heeft o.a. de Tilburgsche Waterleiding Maatschappij geadviseerd tijdens de overnameonderhandelingen met Brabant Water en is als projectdirecteur bij de provincie Noord-Brabant verantwoordelijk geweest voor het planologisch mogelijk maken van 650 hectare grote bedrijventerrein Moerdijkse Hoek. Ik heb ondernemers geadviseerd inzake hun positionering ten opzichte van de overheid en heb ik gemeenten strategisch geadviseerd inzake grote projecten.

René is bijna 2 jaar interim gedeputeerde geweest in de provincie Gelderland met als portefeuille milieu, economie en Europa en interim gedeputeerde in Flevoland voor verkeer, financiën en cultuur. De laatste 5 jaar is René waarnemend burgemeester geweest in Dongen,  Geldrop-Mierlo en Gemert-Bakel. 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??