In gesprek met Frank Speel

Sinds kort is Frank Speel partner en bestuurderscoach bij LoopbaanNaPolitiek. Daar ondersteunt hij samen met de andere partners en coaches bestuurders en oud-bestuurders. Frank is 50 jaar, bestuurskundige en woont in Zoetermeer. Hij heeft 2 volwassen zonen. Van 2006 tot 2012 was hij wethouder in Zoetermeer. Naast zijn werk voor LoopbaanNaPolitiek is hij ook programmamanager bij Lokale Democratie in Beweging.

Gedreven ondersteuning

Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken met Frank Speel. Frank komt over als een gedreven persoonlijkheid, die wethouders en oud-wethouders wil ondersteunen: “Ik wil graag mijn kennis en ervaring benutten om het vak van wethouder verder te professionaliseren en individuele wethouders voor te bereiden op een leven na de politiek. Het gaat mij om het persoonlijk ondersteunen en begeleiden van wethouders, daar ligt mijn kracht en daar kan ik het verschil maken.”

Besturen is een ambacht

Frank kan daarbij niet alleen putten uit zijn ervaring als wethouder. Hij heeft een opleiding tot coach gevolgd om die ervaring op een succesvolle manier in te kunnen zetten bij de begeleiding en ondersteuning van wethouders en oud-wethouders. Want, zo zegt Frank: “Het is goed om van een ambacht “bestuurder” te spreken, besturen moet je leren in de praktijk, met vallen en opstaan. Een coach en professionele begeleiding in je verdere ontwikkeling zijn daarbij een goede, noodzakelijke aanvulling. Bereid je voor op je eigen toekomst en maak voldoende tijd voor reflectie vrij. Investeer in jezelf!”

Dat laatste sluit goed aan bij LoopbaanNaPolitiek. Wij merken te vaak dat politici zich niet bewust zijn van de eindigheid van hun politieke carrière en pleiten er dan ook voor op tijd na te denken over het leven NA de politiek.

Carpe momentum: pluk het moment

Frank is ook nog zeer actief als vrijwilliger bij diverse organisaties. Hij is voorzitter van diverse lokale organisaties en is erg actief in het lokale verenigingsleven. Heeft Frank eigenlijk nog wel tijd voor ontspanning? “Ik wandel graag in de natuur, ter voorbereiding op de 4daagse. Ook waai ik graag uit op de Waddeneilanden”, aldus Frank, die graag tot slot zijn persoonlijke motto met ons wil delen: “Carpe momentum: pluk het moment!”.

0 0 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??