Het zwarte gat, en dan ……..?

Voorschoten, 24 mei 2021, door Hans Rasch

Ik had nooit de ambitie om wethouder te worden. Ik was wel al geruime tijd gemeenteraadslid en zelfs fractievoorzitter, maar daarnaast had ik het best druk met mijn eigen bedrijf en diverse nevenfuncties in een schoolbestuur, de ledenraad van Humanitas, een energiecoöperatie en een lokaal filmtheater.

Toen ik door de omstandigheid dat “mijn” wethouder moest vertrekken, geroepen werd tot het ambt, heb ik dan ook heel veel moeten inleveren. Mijn bestuursfuncties moest ik stoppen en mijn eigen bedrijf als organisatieadviseur en interimmanager werd ook in de ijskast gezet. Alles ging opzij voor het wethouderschap. Met enige afgunst keek ik naar een collega-wethouder die als ministerie-ambtenaar wethouder werd en een stevige loonsuppletie op het wethouderssalaris plus een terugkeergarantie kreeg. Als zelfstandige moest ik de inkomensachteruitgang maar gewoon voor lief nemen.

Toch heb ik er geen seconde spijt van gehad. Het wethouderschap paste als een handschoen. Het was voor mij dan ook meer een rol dan een baan. 

Totdat verkiezingen maakte dat mijn partij niet meer in een coalitie paste en ik opeens in het zwarte gat viel. Mijn bedrijf was zijn netwerk grotendeels kwijt. En mijn nevenfuncties waren al lang en breed opgevuld door anderen.

Het was dan ook een uitkomst dat ik bij LoopbaanNaPolitiek “in het traject kwam”.

En het mooie was; dit is niet zomaar een outplacementbureau, of een loopbaanbegeleidingsbureau. Hier sprak ik ervaringsdeskundigen. Mensen die hetzelfde hadden meegemaakt als ik. Die snapten wat het was om van het ene moment in het andere in een nieuwe werkelijkheid te komen.

Dankzij de aanpak van persoonlijke gesprekken, diverse trainingen en workshops heb ik mezelf opnieuw uitgevonden. Ik heb inmiddels een aantal Raad van Toezicht functies, ben voorzitter van een bestuur en werk nu parttime als projectmanager voor een ondernemersvereniging op het gebied van governance, PR en communicatie.

Meer weten? Stuur een mailtje naar LoopbaanNaPolitiek!!

5 2 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??