in gesprek met Pia Bruin

Sinds december 2017 werkt Pia Bruin als partner en bestuurderscoach voor LoopbaanNaPolitiek. Pia is 53 jaar en woont in Amsterdam. Na als communicatie-coördinator bij de belastingdienst te zijn begonnen, via het partnerschap bij een communicatiebureau werd Pia raadslid en fractievoorzitter om uiteindelijk in 2010 wethouder in Den Helder te worden. Na de verkiezingen van 2014 keerde haar partij niet terug in het college, en was het op dat moment gedaan met de politieke carrière van Pia. “En dat was best even slikken hoor”, vertelde Pia ons.

APPA-regeling

in gesprek met Pia Bruin 1Pia vertelt verder: “Ik viel nu in de APPA-regeling. Toen ik voor de keuze kwam te staan door welk bureau ik mij zou laten begeleiden, koos ik voor het bureau Doornbosch & Partners (nu LoopbaanNaPolitiek). En daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Mijn toenmalige begeleidster/coach nam zelf contact met mij op, wat ik op zich al prettig vond. Via de gemeente kregen we (alle wethouders traden af) ook van twee andere bureaus nog presentaties, maar ik vond mijn eerdere gesprek persoonlijker. Ik was benieuwd wat het mij ging brengen.

Het mooie van de APPA-regeling en de begeleiding van Doornbosch & Partners was voor mij, dat ik in de gelegenheid werd gesteld om de zaken op een rijtje te krijgen. Wat wilde ik nu gaan doen? Op zoek naar een baan in loondienst? Terug naar het ondernemerschap? Iets heel anders?”

Pia vindt dat zij in deze zoektocht prima begeleiding heeft gekregen. 

Coaching

Uiteindelijk is Pia als ZZP’er verschillende dingen gaan doen, maar heeft ze ook een nieuwe start gemaakt. De Wethoudersvereniging wilde het beroep Wethouder meer professionaliseren en was op zoek naar (oud)wethouders die een coachingopleiding wilden gaan doen. Pia vertelt: “En dat heb ik met beide handen aangegrepen. Mijn eigen coach heeft mij hierin begeleid en ook voor een financiële vergoeding gezorgd. Ik ben nu gediplomeerd coach en kan met dit erkende diploma bij de Wethoudersvereniging zittende wethouders begeleiden/coachen”.

Begeleiding op maat

LoopbaanNaPolitiek verricht maatwerk. Dit is natuurlijk een mooie kreet, maar Pia heeft dat in de praktijk kunnen ervaren. In de periode dat ze wel al (parttime) aan het werk was en bezig was met haar studie, maar ook nog sollicitatieplicht had, werd haar man ernstig ziek. Ze had veel aan haar hoofd en had alle vrije tijd nodig voor haar man. Pia: “Ik heb toen een periode vrijstelling gekregen van de sollicitatieplicht: een prachtig voorbeeld van maatwerk. Dat solliciteren was voor mij toen niet iets waar ik mij bezig kon houden en dat werd ondersteund en geregeld door het bureau. Ik was daar op dat moment heel erg mee geholpen”.

Weer kiezen voor LoopbaanNaPolitiek

En nu kon ik wéér overtuigd kiezen voor het bureau LoopbaanNaPolitiek. Nu echter als partner en loopbaancoach. En als ervaringsdeskundige. De cirkel is dus rond!

Ik ging zelf de APPA-regeling in met een hoofd vol vragen en onzekerheden over de toekomst en over mijzelf en ging op pad met mijn coach. Dit pad heeft nieuwe deuren geopend.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??