Geen presenteerblaadje!

20 mei 2023 – door Rendert Algra – Senior Partner LoopbaanNaPolitiek

Vaak horen vertrokken politieke ambtsdragers: ‘Loopbaanbegeleiding?? dat heb jij toch niet nodig?!’.  Mensen denken dat je als politiek bestuurder nieuwe werkzaamheden op een presenteerblaadje aangeboden krijgt. Dat het makkelijk is. ‘Met jouw verdiensten, jouw loopbaan, geen enkel probleem toch?’ Helaas, niets is minder waar. Solliciteren is hard werken. Bovendien voor veel Gedeputeerden, Waterschapsbestuurders, Burgemeesters, Wethouders, Tweede Kamerleden, Ministers en Staatssecretarissen een nieuw fenomeen.

Na de verkiezingen van 15 maart is hard gewerkt aan en onderhandeld over nieuwe coalities. Een aantal Gedeputeerden en Waterschapsbestuurders zal de politieke arena verlaten. Velen daarvan hebben jarenlang niet gesolliciteerd. Een deel heeft zelfs geen enkele ervaring met solliciteren. Dan is het een steun in de rug dat je gebruik mag maken van loopbaanbegeleiding. Sterker nog, als je na de eerste drie maanden na je vertrek je wachtgeld nog nodig hebt, ben je verplicht een bureaukeuze te maken.

LoopbaanNaPolitiek belooft geen nieuwe werkzaamheden op een presenteerblaadje. Wel verzorgen we wekelijks voor de eigen kandidaten een overzicht van passende vacatures. Is er sprake van gerichte individuele begeleiding. Ook kan een keuze gemaakt worden uit verschillende modules uit de Post HBO leergang die LoopbaanNaPolitiek zelf verzorgt. Het plezierige vervolg is bovendien dat gemiddeld binnen een maand of acht de meeste kandidaten weer (deels) aan de slag zijn. Binnen 18 maanden zijn de meesten weer volledig aan het werk. Ruim 400 politieke ambtsdragers mochten wij de afgelopen 10 jaar begeleiden. ‘Dat heb jij toch niet nodig?!’ Zij weten beter. Vraag naar onze ambassadeurs.

0 0 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??