Fractiemedewerkers – vergeten groep

Record aantal Kamerleden vertrokken …..

LoopbaanNaPolitiek heeft als hét bureau voor politici te maken met politieke bestuurders en landelijke volksvertegenwoordigers die hun functie verliezen. Wij staan klaar om hen in hun loopbaankeuzes te begeleiden. Vorige week vertrok een record aantal Tweede Kamerleden. 71 Kamerleden mogen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het krijgt veel aandacht in de media. Maar wat gebeurt er met de fractiemedewerkers?

….. maar wat gebeurt er met de fractiemedewerkers?

Veel minder aandacht is er voor de ondersteunende werknemers achter die Kamerleden. Fractiemedewerkers en beleidsmedewerkers die door het verlies van zetels van hun partij ook hun baan verliezen. Voor hen is er geen wachtgeldregeling die in veel gevallen 3 jaar en 2 maanden doorloopt. In het beste geval is er een WW-uitkering om op terug te vallen. Zij hebben niet automatisch recht op loopbaanbegeleiding.

Voor mijn bedrijf, Doornbosch Loopbaanmanagement, is LoopbaanNaPolitiek een belangrijk onderdeel. Deze keer ervaar ik de verkiezingsuitslag als extra wrang omdat ik al 30 jaar lid ben van de PvdA en ondanks dat ik het niet altijd eens ben met de koers, de partij een warm hart toedraag.

Winnen en verliezen hoort bij de politiek, maar een nederlaag van deze omvang is moeilijk te verteren. We hebben het niet goed gedaan, in ieder geval niet in de campagne. Naast 35 vertrekkende PvdA Kamerleden verliezen ook tientallen fractiemedewerkers hun baan. Zij kunnen er niets aan doen dat de partij het zo slecht heeft gedaan in de verkiezingen.

Loopbaanbegeleiding voor fractiemedewerkers

Met mijn bedrijf ben ik in staat om iets te betekenen voor die medewerkers. Niet om eraan te verdienen maar omdat ik vind dat zij ook begeleiding verdienen als ze daar behoefte aan hebben. Vanuit LoopbaanNaPolitiek ben ik dan ook bereid om de PvdA fractiemedewerkers ook loopbaanbegeleiding aan te bieden. Een pakket zonder winstoogmerk dat we tegen kostprijs kunnen aanbieden.

Uiteraard geldt dit aanbod ook voor medewerkers van andere fracties die door de verkiezingen hun baan verliezen. Belangstelling of meer weten, neem dan contact met mij op.

Roeland Doornbosch
algemeen directeur
Doornbosch Loopbaanmanagement en LoopbaanNaPolitiek
06-46442729

roeland@loopbaannapolitiek.nl

0 0 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??