Eerste LoopbaanNaPolitiek scan voor Jos Heymans

LoopbaanNaPolitiek komt met een nieuw loopbaaninstrument voor mensen die in de politiek werkzaam zijn. Het is een loopbaanscan waarmee inzicht wordt gegeven op de kansen en mogelijkheden op de reguliere arbeidsmarkt. Het instrument is door LoopbaanNaPolitiek ontwikkeld als aanvulling op de uitgebreide loopbaanbegeleiding die zij verzorgen voor politieke ambtsdragers, zoals Wethouders en Tweede Kamerleden, als ze de politiek verlaten.

Met de nieuwe scan krijgen politici snel zicht op hun mogelijkheden voor een vervolgloopbaan. Ook kan worden aangegeven wat ze moeten doen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. ‘Ideaal voor politici in functie die zelf het het initiatief voor hun loopbaan willen houden en willen voorkomen dat ze lang gebruik moeten gaan maken van wachtgeld’, aldus Rendert Algra, mede oprichter en senior partner van LoopbaanNaPolitiek. Overigens gaat de eerste loopbaanscan niet naar een vertrekkende politicus maar naar vertrekkend politiek journalist Jos Heymans van de parlementaire redactie van RTL Nieuws. ‘Ik weet dat Jos na zijn pensioen nog een heleboel plannen heeft, met de loopbaanscan kan hij zien waar zijn beste kansen liggen’, stelt Rendert Algra.

LoopbaanNaPolitiek en Doornbosch Loopbaanmanagement zijn als geen ander in staat om politiek bestuurders en managers uit het publieke domein te begeleiden bij een nieuwe stap in hun loopbaan. Naast het uitvoeren van de uitgebreide loopbaanbegeleiding gebaseerd op de APPA regeling voor politieke ambtsdragers is er een aansprekend Pre APPA traject ontwikkeld; ‘Persoonlijk Leiderschap Na Politiek’. De nieuwe loopbaanscan sluit aan bij beide begeleidingsprogramma’s. Met een gericht assesment en een persoonlijk gesprek met één van de ervaren loopbaanbegeleiders krijgt men inzicht in de eigen mogelijkheden op de reguliere arbeidsmarkt.

Uitgangspunt van alle instrumenten: ‘Er is een loopbaan na de politiek!’

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??