Een bijzondere reis naar Ghana

13 maart 2024, door Pia Bruin – partner LoopbaanNaPolitiek

Toen mijn dochter Romy 18 was (12 jaar geleden) is zij voor een half jaar naar Ghana vertrokken om vrijwilligerswerk in een weeshuis te verrichten. Een levenservaring die haar (en mij als moeder) altijd is bijgebleven.
Een paar maanden geleden kwam er een brief van de directie van het weeshuis: de nood is hoog, we hebben bijna geen vrijwilligers uit Europa meer en we hebben een chronisch tekort aan spullen, mensen en medicijnen. Dit konden we niet zomaar laten gebeuren en besloten 14 dagen vrij te nemen, onze visa, vaccinaties en malariapillen te regelen en te gaan!
We hebben al onze vrienden, familie, collega’s, buren etc dit laten weten en er werd zeer royaal gedoneerd.
Wat hebben we een indrukwekkende ervaring achter de rug. Ongelooflijk dat de verschillen zo groot zijn in de wereld. En wat hebben we, ook dankzij onze sponsoren ongelooflijk veel goed werk kunnen verrichten.

We hebben alle producten in Ghana gekocht i.p.v. mee te nemen uit Nederland. Het probleem is niet dat het daar niet gekocht kan worden maar dat er geen geld is om het te kopen. En er gebeuren nog steeds dingen die wij ons niet voor kunnen stellen. 

We kochten voor het weeshuis heel veel medicijnen, babypoeder en luiers, wasmiddel, zeep, grote zakken rijst, bonen, groenten, ingeblikt vlees, vis, zeep, kinderspullen, fruit, maandverband etc. we kochten ook voor 2 voeltbalteams tenues, voetballen en andere dingen. Kortom, het was fantastisch wat we allemaal konden doen. 

We hebben ook een vrouwenproject bezocht waar meisjes opgeleid worden tot naaister en kapster. Dit alles geleid door een Nederlandse vrouw die jaren geleden besloot in Ghana te blijven na hier ook als vrijwilliger te hebben gewerkt. Ook voor haar project konden we heel veel stoffen, garen, ritsen etc. kopen en ook nog genoeg kappers materiaal. 

Dit alles hadden we nooit kunnen doen zonder de vele mensen en bedrijven (waaronder LoopbaanNaPolitiek en collega’s van LoopbaanNaPolitiek) die hebben gedoneerd. Wij zijn ontzettend dankbaar dat we dit hebben kunnen en mogen doen.

5 2 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??