Doorgaan of stoppen??

Je zou het bijna vergeten, maar na de landelijke verkiezingen van dit jaar (2021) komen de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar (2022). En als wethouder begin je dan op tijd met na te denken over wat je wilt! Doorgaan of stoppen?

Dit voorjaar maken ongeveer 1390 wethouders en hun gemeentelijke fracties van landelijke of lokale partijen zich al op voor deze gemeenteraadsverkiezingen. Er wordt terug geblikt op wat bereikt is in de afgelopen periode en wat er de komende maanden nog te realiseren valt. Misschien wordt er zelfs al gesproken over de samenstelling van de gemeentelijke fractie, wie wil door en wie verruilt zijn zetel voor ander werk en misschien zelfs al over de campagne. In ieder geval kunnen vele wethouders de vraag verwachten; ‘Wil je door als lijsttrekker en wethouderskandidaat?’

Daar moet je dan wel over nagedacht hebben. En eventueel alternatieven hebben afgewogen.

Vele ambtsdragers weten LoopbaanNaPolitiek te vinden nadat ze afgetreden zijn en terecht, als je weet dat wij een 9,4 op klanttevredenheid scoren.Dit geweldig mooie cijfer komt uit het onafhankelijke Cedeo onderzoek naar de tevredenheid van onze opdrachtgevers en kandidaten over onze begeleiding. En daar zijn we best trots op.

Maar veel liever nog helpen wij wethouders om voor te bereiden op de campagne en verkiezingen van volgend jaar om een mooie uitslag voor hun partij te behalen en wellicht een voortzetting van hun wethouderschap.

Of zoals één van onze kandidaten laatst zei: ‘In ieder geval weet ik dan wat mijn Marktwaarde is, en welke mogelijkheden ik heb met mijn als wethouder opgebouwde competenties voor mijn verdere loopbaan en carrière’. Bijvoorbeeld in een functie als bestuurder, toezichthouder of misschien burgemeester.

Graag biedt LoopbaanNaPolitiek een vrijblijvend en oriënterend gesprek aan iedereen die zich het komende jaar wil voorbereiden op een tweede of derde termijn, óf een vervolgstap in zijn loopbaan buiten de politiek.

Voor onze uitgebreide informatiefolder, KLIK HIER.

meer weten??

Willem Ginjaar

Willem Ginjaar

Directeur

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??