2016 – een bewogen maar mooi jaar, op naar 2017 en 2018!

Het afgelopen jaar was voor LoopbaanNaPolitiek het derde jaar in deze vorm. Het was een bewogen jaar, maar ook een mooi jaar. We hebben afscheid genomen van twee partners, Titia Lont en Jan van Doorn. Ik wens beide veel succes en plezier in de komende tijd. Er zijn ook 2 partners bij gekomen: Willem Ginjaar vanaf december 2015 en Jan Steven van Dijk vanaf december 2016. Ik wens hen ook veel plezier in hun werk voor LNP en zijn blij met hun meerwaarde voor onze organisatie. 

We hebben weer meerdere kandidaten succesvol weten te begeleiden naar een baan of opdracht. Daartegenover zijn er ook weer nieuwe kandidaten bij gekomen. Want ook voor velen van u was en is 2016 een bewogen jaar. Gemiddeld vertrekken er nog steeds 3 bestuurders per week. Afgelopen maand, maar ook deze week nog, hebben vele Tweede Kamerleden te horen gekregen dat ze na de verkiezingen waarschijnlijk of zeker niet meer terug komen in de Kamer. Wij wensen hen nu al veel sterkte en wijsheid en hopen dat ze zich al vast gaan voorbereiden op hun loopbaan na de politiek. Hoe eerder je begint hoe sneller je een nieuwe baan vindt.

2016 was ook het jaar van de samenwerking. Zo hebben wij samen met de Wethoudersvereniging bij een aantal gemeentelijke colleges een pre appa informatie middag gefaciliteerd. In de aanloop naar 2018 willen bestuurders zich voor bereiden op een mogelijk vertrek en wat dat betekent voor hun loopbaan. Datzelfde hebben wij voor de WHV gedaan in een module van hun Post HBO. Deze samenwerking smaakt naar meer en zullen dan ook in 2017 verder gaan met onze inspanningen om colleges voor te lichten over hun rechten en plichten waar het de APPA regeling betreft. En vooral wat zij zelf aan loopbaan oriëntatie kunnen doen voor de verkiezingen in 2018.

Voor 2017 staan weer 4 grote netwerkbijeenkomsten gepland, evenals kleinere workshops met onderwerpen als ”LinkedIn”, “Personal branding” en “Reputatiemanagement”. Ook zullen we op zoek blijven naar strategische samenwerkingen met opleidingsinstituten, belangen verenigingen en werkgevers om voor onze kandidaten ingangen te vinden om hun loopbaan te vervolgen. Zo zoeken wij voor een aantal kandidaten naar competentie projecten en betaalde interim opdrachten op het gebied van de WMO, Sociaal Domein, Ruimtelijke Ordening.

Maar bovenal blijven wij individuele maatwerk trajecten leveren vanuit onze vijf kernwaarden; Kwaliteit, Betrokkenheid, Resultaatgerichtheid, Integriteit en verbondenheid. Wij doen dat met een aantal fantastische partners en coaches, die met veel toewijding en respect onze kandidaten begeleiden. Wij streven er niet voor niets naar om de belangrijkste loopbaanbegeleider voor politici te zijn. Wij zijn er voor u.

Namens het hele team van LoopbaanNaPolitiek wens ik iedereen prettige feestdagen, een goede jaarwisseling en dat 2017 u allen veel goeds mag brengen!

0 0 votes
Artikel waardering
Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??