Outplacement

Outplacement voor politici

Doornbosch Loopbaanmanagement verzorgt al jaren outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching voor managers in het publieke domein. LoopbaanNaPolitiek doet dit voor politieke ambtsdragers zoals wethouders, burgemeesters en Tweede Kamerleden. Als bureau is Doornbosch Loopbaanmanagement gespecialiseerd in (executive) coaching, loopbaanbegeleiding, assessment en outplacement, in het midden- en hoger kader segment, zowel binnen als buiten de overheid. Vanuit het motto “Inspiratie voor Verandering” heeft Doornbosch zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in employability (duurzame inzetbaarheid) en outplacement voor politici (LoopbaanNaPolitiek).

Competentieprofiel

Bestuurders die in een gemeente, provincie of waterschap actief zijn geweest, beschikken vaak over een goed lokaal of regionaal netwerk. Een groot deel van dat netwerk is echter sterk verbonden met de politieke functie. Politiek ontwikkelde competenties worden op de arbeidsmarkt en in het bedrijfsleven niet altijd (h)erkend. Een goede herpositionering van u zelf, met een herkenbaar competentieprofiel, voor de arbeidsmarkt is dus noodzakelijk.

Succesvolle doorstart

In dit proces begeleidt LoopbaanNaPolitiek u naar een succesvolle doorstart van uw loopbaan en carrière, van reflectie tot netwerken naar een concrete nieuwe functie. Hiervoor biedt de APPA regeling het wettelijk kader. Wij vullen dat samen met u in als het gaat om uw specifieke vragen en verwachtingen bij uw begeleidingstraject. Onze trajecten zijn individueel en volledig maatwerk. Hierdoor halen wij een slagingspercentage van 65% binnen zes maanden en zelfs 90% binnen een jaar.

In de praktijk worden de accenten daar gelegd waar ze nodig zijn. Wij kiezen met u als kandidaat het programma dat het beste bij u past, met onze aandacht en ondersteuning waar die nodig is.

Volledige aanbod

Ons aanbod voor oud politici bestaat uit een aantal onderdelen, dat samen een meer dan volwaardig outplacement traject vormt. Voor een overzicht van ons volledige aanbod kunt u hier onze folder ‘Er is een Loopbaan na de Politiek’ downloaden. 

Meer weten?

Willem Ginjaar

Willem Ginjaar

Directeur

Scroll naar boven
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??