De eindstreep nadert voor GS

Geworstel om colleges Gedeputeerde Staten rond te krijgen

De eindstreep nadert voor Gedeputeerde Staten in de huidige samenstelling. De verkiezingen voor de Provinciale Staten liggen alweer meer dan twee maanden achter ons. Toch zijn de meeste colleges voor Gedeputeerde Staten nog niet gevormd. De onverwachte verkiezingswinst van Forum voor Democratie speelt daarbij een belangrijke rol. Voor Gedeputeerden die géén volgende periode doorgaan is dat vervelend. Als ze straks hun dossiers kunnen overdragen aan hun opvolgers staat de zomervakantie voor de deur. Niet de meest geschikte periode om te solliciteren. Een extra reden om nu al serieus aan de slag met loopbaanoriëntatie!

Voorkom gemiste kans

Als duidelijk is dat je als Gedeputeerde niet terug zult komen in het nieuwe college is het zaak om je zo spoedig mogelijk te oriënteren op je vervolg loopbaan mogelijkheden. Niet omdat het moet. Sterker nog, je hebt zodra je daadwerkelijk stopt als Gedeputeerde drie maanden lang géén verplichtingen. Je mag je huis gaan verven, 10 weken op vakantie gaan of thuis op de bank zitten. Tijd voor bezinning, tijd voor bijkomen. Bijkomen van een baan waarvoor je, vier jaar lang, 7 dagen in de week, 24 uur per dag, altijd klaar stond! Die nieuwe vrijheid lijkt mooi. Maar is het wel verstandig om die helemaal zelf in te gaan vullen? De contrasten worden dan wel erg groot. Want na die drie vrije maanden heb je eigenlijk meteen de verplichting om al in een nieuwe baan te zitten. Om al evenveel inkomen te verdienen dan als Gedeputeerde. Heb je dat binnen die eerste drie maanden niet bereikt dan krijg je een reïntegratie-bureau toegewezen. Voorkom een gemiste kans en kies zelf.

Pak het roer

LoopbaanNaPolitiek (LNP) adviseert dat je zelf aan het roer gaat staan. Jij bepaalt de koers. De koers van het schip dat loopbaan heet. Als je advies nodig hebt staat LNP voor je klaar. Samen kunnen we de juiste route uitstippelen. Doordat nagenoeg al onze coaches zelf politiek actief zijn of zijn geweest, kunnen we ons uitstekend inleven in jouw situatie. We zijn daardoor in staat jou te inspireren. Onze ervaring leert dat Inleven en inspireren leiden tot het beste resultaat. Juist nu je nog in functie bent als Gedeputeerde is het zaak om te anticiperen. Laat je niet belemmeren door de vertraging die ontstaat door het geworstel om een nieuw college rond te krijgen. Voorkom de nadelen van de zomervakantieperiode. Maak je loopbaankansen niet afhankelijk van een verplicht reïntegratietraject. Laat het einde niet bitter zijn maar een zoete kans voor nieuwe uitdagingen. Kortom wacht  niet af maar neem zelf initiatief. Pak het roer. Neem vandaag nog contact op met ons om een vertrouwelijke en vrijblijvende afspraak te maken.

Rendert Algra, Rendert@LoopbaanNaPolitiek.nl, 06 – 51 60 22 20

Roeland Doornbosch, roeland@loopbaannapolitiek.nl, 06 – 46 44 27 29

Willem Ginjaar, willem.ginjaar@loopbaannapolitiek.nl, 06 – 48 46 00 05

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??