Brief aan de Burgemeesters: Ondersteuning vertrekkende wethouders

Geachte Burgemeester,

Op dit moment zijn in uw gemeente de onderhandelingen voor het vormen van een nieuw college in volle gang. Met mogelijk het gevolg dat wethouders niet allen terugkeren in hun functie.

LoopbaanNaPolitiek verzorgt het outplacement dat bij het gebruik van de APPA regeling na vertrek verplicht is. Wij begeleiden hen die dit overkomt om zo snel mogelijk hun loopbaan na de politieke carrière weer op te pakken.
Daarbij is belangrijk om te weten dat zij tot en met de eerste drie maanden na het stoppen als wethouder, zelf kunnen kiezen welk gekwalificeerd bureau hen gaat begeleiden. Wij zijn één van die bureaus.
LoopbaanNaPolitiek is onderdeel van Doornbosch Loopbaanmanagement, dat al jaren gespecialiseerd is in loopbaanbegeleiding en coaching voor het hoger kader, zowel binnen als buiten de overheid. De afgelopen jaren hebben wij ons daarbij gespecialiseerd in vervolg loopbaan mogelijkheden voor wethouders.

Helaas nemen veel vertrekkende wethouders in eerste instantie een afwachtende houding aan. Als Burgemeester kunt u hen adviseren om vooral gebruik te maken van de vrije keuze en niet af te wachten tot er door de uitkerende instantie verplicht een bureau wordt toegewezen. Zelf initiatief nemen, zelf een bureau kiezen in de eigen omgeving met een coach waarmee het klikt, die zorgt voor een passend maatwerk traject en bijbehorend resultaat, is immers veel verstandiger.
Graag staan wij uw vertrekkende Wethouder(s) voor maatwerk informatie en mogelijkheden persoonlijk te woord. Wij stellen het op prijs als u ons aanbod bij hen onder de aandacht wilt brengen.

Met vriendelijke groet,

Drs Roeland Doornbosch RL
Algemeen directeur LoopbaanNaPolitiek

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??