LoopbaanNaPolitiek bestaat 5 jaar – aandacht voor de bestuurder!

Eerste landelijke APPA-startdag voor vertrokken bestuurders

Op 14 juni 2018 heeft LoopbaanNaPolitiek met de eerste landelijke APPA-startdag voor vertrokken bestuurders uitgebreid stilgestaan bij het vijfjarig bestaan. Met een proeverij van activiteiten uit de Post HBO Leergang van de LNP Academy konden ruim 50 deelnemers bijna letterlijk proeven van wat LoopbaanNaPolitiek allemaal kan betekenen en doet voor vertrokken bestuurders.

Het gaat om de vertrokken bestuurder!

LoopbaanNaPolitiek is 5 jaar geleden door Roeland Doornbosch, Rendert Algra en Marjolein Punt gestart. Nu, na 5 jaar, zijn er in totaal 18 personen werkzaam, als coach, als psycholoog of als management-assistente en dat, vonden wij, moest op bescheiden wijze gevierd worden. Daarom geen aandacht voor het bedrijf of de coaches, maar aandacht voor de vertrokken of vertrekkende bestuurder!

LoopbaanNaPolitiek bestaat 5 jaar - aandacht voor de bestuurder! 1In Postillion Hotel Bunnik konden ruim 50 deelnemers verdeeld over 4 zalen proeven van  een viertal activiteiten uit de Post HBO Leergang: de Masterclass De Toezichthouder 3.0, de Masterclas Management Basics, Workshop Reputatiemanagement en de Workshop Leren netwerken.

Beelden en voor-oordelen

De middag werd gestart met een inleiding door Michiel van Wessem, partner bij K+V, die vooral de kansen en de valkuilen op de arbeidsmarkt voor de oud-bestuurder besprak. Een oud-bestuurder heeft bij het zoeken naar nieuw werk vooral te maken met beelden en voor-oordelen, waar hij mee af zal moeten rekenen. Michiel had hier vele tips voor, die veelal direct inzetbaar zijn!

Tussen de twee rondes van de proeverij sprak Erik van Kooten, Senior Consultant bij Public Spirit over het effectief inzetten van je profiel op de arbeidsmarkt. Na een grondige zelfanalyse weet je wat je sterke competenties zijn, waar je met plezier aan werkt en kan je je met een sterk profiel op de arbeidsmarkt presenteren.

Inleven + Inspireren = Resultaat

Deze proeverij werd afgesloten met een forumgesprek, waarbij de 6 inleiders diverse vragen uit de zaal en van de gespreksleider Roeland Doornbosch konden beantwoorden. Duidelijk werd vooral dat de werkwijze van LoopbaanNaPolitiek zich kenmerkt door een individueel gerichte benadering van de oud-bestuurder. Met het motto “Inleven + Inspireren = Resultaat” halen de coaches het beste uit een kandidaat naar boven!

Roeland eindigde met een dankwoord de aanwezigen, met name de inleiders, maar ook de medewerkers van Postiljon Hotel Bunnik: hun inzet was geweldig.

De dag werd afgesloten met een geanimeerd aperitief aan de bar en een verzorgd dinerbuffet in het restaurant.

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Scroll naar top
Start gesprek
Wat kunnen wij voor je doen?
waar kan ik je mee helpen??